Skogsbad


Att skogsbada är att gå på en stilla vandring för att uppleva naturen med alla sinnen. Du får tid och rum för att vara med dig själv i naturen.


Vi lämnar de stora stigarna och går med långsamma steg in i skogen. Där saktar vi in ytterligare och blir guidade att i olika övningar ta in naturen runt oss med ett sinne i taget. Vi blir inbjudna att känna vinden i ansiktet, höra suset i trädkronorna och känna hur mossan luktar.


Skogsbad är en översättning från japanska Shinrin-yoku som betyder att bada i skogsatmosfären. Det utvecklades i Japan på 1980-talet som ett sätt för stressade storstadsmänniskor att återknyta kontakten med naturen. Forskning har visat att skogsbad bland annat kan minska stress, stärka immunförsvaret, balansera blodtrycket och ge bättre sömn.

 

Länk till skogsbadsevenemang finns under aktuellt på förstasidan. Kontakta mig om du vill boka skogsbad för en grupp eller om du vill ha ett eget guidat skogsbad.


Några röster efter ett skogsbad:

Bra för kropp och själ
Roliga övningar - Ingela


En bra kontrast till allt som ska vara så snabbt hela tiden - Hillevi


Väldigt härligt och framför allt lugnande och jordande, man hittar tillbaka till sig själv och sin samklang med naturen/ett större sammanhang. - Paula
Läs mer om skogsbad i Modern Psykologi